Artrose

Artrose is een vervelende gewrichtsaandoening dat veel ongemakken met zich mee kan brengen. Niet zo gek dat u op zoek bent naar verlichting. Schutrups is gespecialiseerd in veel voorkomende voetproblemen. Artrose past in dit rijtje. Op deze pagina vindt u meer informatie over artrose en hoe u de pijn kunt verlichten. 

Wat is artrose?

Artrose is een gewrichtsaandoening en ontstaat wanneer het kraakbeen tussen de gewrichten verslechterd. Ieder gewricht in het lichaam heeft een dun laagje kraakbeen op de botuiteinden. Tussen het kraakbeen zit een dun laagje gewrichtssmeer. Het kraakbeen zorgt er samen met het gewrichtssmeer voor dat de botten soepel langs elkaar glijden. Wanneer het laagje kraakbeen dunner en minder glad wordt, ontstaat er artrose. 

Behandeling artrose

Onze experts hebben verschillende behandelingen beschikbaar voor mensen met artrose klachten: 

  • Schoenadvies dat de pijn van de artrose verlicht 
  • Bewegingsadvies en huiswerkoefeningen 
  • Het maken van therapie- of kuipzolen ter stabilisatie en ontlasting van de gewrichten 
  • Adviezen voor mogelijk ondersteunende behandelingen 
Onze experts krijgen graag een goed beeld van uw klacht(en) om u verder te helpen. Daarom raden wij aan een afspraak te maken bij onze voetzorg. Tijdens een persoonlijk consult voert één van onze voetzorg medewerkers een aantal onderzoeken uit. Op basis hiervan wordt een persoonlijk plan van aanpak gemaakt. 

Geschikte schoenen voor artrose

Wij kunnen u helpen met het vinden van passend schoeisel ter verlichting van artrose klachten. Daarbij raden wij aan om schoenen te dragen die goed afwikkelen, zoals wandelschoenen. Schoenmerken die wij aanraden zijn: Hoka One One, Finn Comfort Finnamic en Xsensible. 

Onze ervaring leert dat het dagelijks lopen op een schoen met voldoende afwikkeling de klachten van artrose behoorlijk kan verlichten. Wilt u meer weten of ontvangt u graag advies? Neem contact met ons op voor passend advies. 

Verschillende varianten van Artrose

Er zijn verschillende vormen van artrose. Een veel voorkomende vorm is artrose in de benen. Hier maakt men onderscheid tussen artrose in de voetin de enkel of voetwortel artrose. Lees verder voor meer informatie en adviezen bij deze vormen van artrose. 

  • Voetwortelartrose 
  • Hallux Rigidus 
  • Enkel artrose

Advies nodig over artrose?

Dan kun je altijd een afspraak maken in onze voetzorg. Tijdens deze afspraak zal de behandelaar je voeten en houding goed inspecteren en eventuele problemen identificeren. Samen met de behandelaar ga je opzoek naar de juiste oplossing voor jou!
Whatsapp chat
Schutrups
Schutrups
Hallo, hoe kunnen wij je helpen?
Hallo, we zijn momenteel niet beschikbaar, maar zullen je bericht zo snel mogelijk beantwoorden. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 8:00-18:00u.
whatspp icon whatspp icon