Jicht

Jicht is een vervelende aandoening waar je veel last van kunt hebben in dagelijkse activiteiten. Niet zo gek dus dat je benieuwd bent wat je tegen jicht kunt doen. We hebben alle informatie over deze vervelende ontsteking voor je op een rijtje gezet. 

Wat is jicht?

Jicht is een vervelende ontsteking die ontstaat door urinezuurkristallen. De giftige afvalstof, urinezuur, wordt in de nieren gemaakt. Vervolgens kan het lichaam de giftige afvalstof niet afvoeren. Hierdoor wordt het omgezet in een vaste vorm (urinezuurkristallen). Deze vaste vorm veroorzaakt de pijn in het lichaam. 

Symptomen van Jicht

Jicht kan zich op verschillende manieren uiten in je voeten of tenen:

  • Je gewricht is extreem gevoelig 
  • Er ontstaat een zwelling en ontsteking in het gewricht. Meestal kun je dit zien aan een rode huid 
  • Jeukende huid rond het gewricht 
  • Het gewricht is moeilijk te bewegen 
  • Knobbels op het gewricht

Schoenadvies bij Jicht

Om de pijn te verlichten helpt het juiste schoeisel. Deze zoektocht is niet altijd makkelijk, maar Schutrups staat klaar om je een handje te helpen. Bij jicht is het belangrijk om voor schoenen te kiezen die een goede demping hebben. Verder is ondersteuning in de schoen belangrijk. Op zoek naar specifieke modellen? Kom gerust langs in onze winkel of neem contact met ons op. 

Behandeling van Jicht

Naast het juiste schoeisel zijn er andere manieren om de pijn te verzachten. Schutrups helpt je hier graag bij: 

  • Schutrups voorziet je graag van leefstijl- en bewegingsadvies. Hiermee kun je de pijn van jicht verlichten. 
  • Bij Schutrups staat een team van specialisten klaar om een voetonderzoek of houdingsanalyse uit te voeren.
  • Een paar op maat gemaakte podologische- of podotherapeutische zolen kunnen voor meer demping en stevigheid zorgen. Op deze manier worden de klachten niet erger en heeft je voet meer rust. 

Advies nodig bij Jicht

Heb je last van jicht? Dan kun je altijd een afspraak maken in onze voetzorg. Tijdens deze afspraak zal de behandelaar je voeten en houding goed inspecteren en eventuele problemen identificeren. Samen met de behandelaar ga je opzoek naar de juiste oplossing voor jou!

Whatsapp chat
Schutrups
Schutrups
Hallo, hoe kunnen wij je helpen?
Hallo, we zijn momenteel niet beschikbaar, maar zullen je bericht zo snel mogelijk beantwoorden. Op werkdagen zijn wij bereikbaar tussen 8:00-18:00u.
whatspp icon whatspp icon